Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Očkovací centrum najdou lidé nově v prostějovském Společenském domě

17.3.2021

Široká veřejnost z Prostějova a okolí nebude od středy 17. března docházet k aplikaci vakcíny proti onemocnění covid-19 do Nemocnice AGEL Prostějov, ale do nového očkovacího centra, ve které se proměnil Společenský dům v Prostějově. Realizace celého projektu je výsledkem spolupráce Nemocnice AGEL Prostějov, Magistrátu města Prostějova a Olomouckého kraje.

„Prostorové kapacity očkovacího centra v prostějovské nemocnici dosáhly svého maxima, více než zhruba 200 osob denně bychom zde už nezvládli naočkovat, proto jsme se ve spolupráci s městem pustili do vybudování nového vakcinačního centra,“ uvedl předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční MUDr. Jiří Ševčík s tím, že na novém místě bude moci být naočkováno denně až 500 zájemců. 

„Jsou zde očkovací místa, zázemí pro zdravotnický personál a administrativu. Jako vybavení byl navezen mobiliář, výpočetní technika a podobně,“ říká primátor města Prostějova František Jura. Umístění centra nabízí očkovaným hned několik výhod. „Jde o střed města, poměrně snadno dostupný městskou hromadnou dopravou i vozidlem. Prostory jsou dostatečně velké jak pro očkující zdravotníky, tak pro čekající obyvatele, dostatečný prostor zde má i administrativa. Přijet na očkování automobilem by také neměl být, vzhledem k nedalekému parkovišti, problém,“ dodal primátor Jura.

Nemocnice AGEL Prostějov zajistí pro provoz centra zdravotnický personál. „Denně bude v centru potřeba až pěti lékařů a pěti sester, očkovat se totiž bude až v pěti boxech zároveň při kapacitě 500 klientů za den. Na plynulém provozu se bude podílet manažerka provozu, hostesky a administrátoři. Důležité bylo také zajistit IT podporu, počítačovou síť, počítače, tiskárny, vytvořit speciální vyvolávací systém, nastavit hygienicko – epidemiologický režim a další úkony,“ doplnila hlavní sestra prostějovské nemocnice Mgr. Marie Jouklová.

Lidé, kteří jsou k očkováni již přihlášeni na původní místo do prostějovské nemocnice, budou o změně informováni informování emailem nebo SMS zprávou. Jejich registrace je stále platná, a to na původně vybraný termín, změní se pouze místo, kde vakcinaci podstoupí.

Pracovní doba je plánová denně od pondělí do pátku vždy osm hodin. V případě velkého zájmu obyvatel o co nejrychlejší vakcinaci a dostatečného množství očkovacích látek bude možno pracovní dobu prodloužit i na víkend.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: