Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice AGEL Prostějov dnes zahájila ostrý provoz nového pracoviště magnetické rezonance

27.1.2021

Vlastní pracoviště magnetické rezonance vybudovala ve svém areálu Nemocnice AGEL Prostějov. Projekt zahrnul jak nákup nového moderního přístroje, tak rekonstrukci prostor. Stavební práce byly zahájeny na konci listopadu a trvaly do konce roku. V měsíci lednu zdravotníci zahájili zkušební režim, který byl dnes ukončen. Pracoviště tím přešlo do ostrého provozu.

Magnetickou rezonanci dosud v prostějovské nemocnici provozovala externí soukromá společnost. „Ačkoliv jsme si na vzájemnou spolupráci nemohli stěžovat, postupem času jsme došli k rozhodnutí, že zdravotnické zařízení významu, který prostějovská nemocnice má, kdy disponuje 500 lůžky a nabízí péči napříč obory medicíny, by si zasloužilo provozovat magnetickou rezonanci pod vlastními křídly. Proto jsme se rozhodli do nákupu a provozu vlastní technologie investovat,“ vysvětluje dlouholetá ředitelka prostějovské nemocnice a současná místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL a.s. MUDr. Marie Marsová, MBA.

Změna přináší řadu výhod jak pro pacienty, tak pro zdravotnický personál. „Pracoviště jsme začlenili do vlastního informačního systému. Pacienti tak už nebudou dostávat své snímky na CD, ale pošleme je rovnou lékaři, který nemocného k vyšetření odeslal,“ uvádí MUDr. Marsová s tím, že nové pracoviště sídlí ve stejných prostorách jako to dosavadní. S ohledem na výměnu technologie však bylo nutné prostory upravit a zmodernizovat.

„Pořízení vlastní moderní rezonance je po odborné stránce zase krokem kupředu nejen pro naše oddělení, ale i celou nemocnici. Vyšetření prováděná na tomto přístroji výrazně zkvalitní diagnosticko-léčebné postupy především v oborech jako jsou neurologie, onkologie, traumatologie a ortopedie. Budeme schopni zpřesnit diagnostiku cévních mozkových příhod, degenerativních onemocnění mozku a páteře, ale také pohybového aparátu. Předpokládáme, že během prvního roku provozu ošetříme zhruba 3,5 tisíce pacientů,“ doplňuje primář radiodiagnostického oddělení prostějovské nemocnice MUDr. Martin Folprecht.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: