Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nové odběrové místo v Nemocnici AGEL Prostějov

23.9.2020

Ve spolupráci se Statutárním městem Prostějovem otevřela dnes (23. 9. 2020) prostějovská nemocnice nové externí odběrové místo na testy na COVID 19.

Zatímco dosud docházeli pacienti do infekční ambulance situované uvnitř areálu nemocnice, nové místo se nachází ještě před samotným areálem, u pavilonu D (dětského oddělení).

„Pacienti, kteří mají žádanku k odběru na COVID-19 vystavenou praktickým lékařem či hygienou, se tak nebudou mísit s ostatními návštěvníky nemocnice. Přímo u odběrového místa je rovněž vyhrazeno několik parkovacích míst, odkud to budou mít lidé na stěr jen pár kroků. Místo není určeno pro odběry přímo z automobilu,“ sdělila ředitelka Nemocnice AGEL Prostějov Marie Marsová.

Značení naleznou lidé přicházející či přijíždějící jak z ulice Plumlovská, tak z ulice Josefa Lady. Odběrové místo v současné době není určeno samoplátcům, přesto se zavedením této služby počítá v průběhu měsíce října.

Denně zvládnou v prostějovské nemocnici odběry u více než stovky pacientů, kteří se výsledek dovědí do 48 hodin.

„Je i v zájmu města, aby nemocnice zvládla odebrat a otestovat co nejvíce pacientů. Moc apeluji na veřejnost, aby se chovala odpovědně a nákazu nepodceňovala. Zároveň však věřím, že se nám společně podaří zvládnout i tuto vlnu a všem přeji pevné zdraví,“ uvedl primátor města František Jura.

Odběrové místo bude lidem k dispozici v pracovní dny.

Nutné je předchozí telefonické objednání na čísle 582 315 315.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: