Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov nabídne bezplatné vyšetření plic

11.6.2019

Bezplatné spirometrické vyšetření, které umí odhalit chronickou obstrukční plicní nemoc nebo astma, nabídne všem zájemcům Nemocnice Prostějov na připravovaném Dni spirometrie. Akce se uskuteční v rámci celosvětových oslav Dne spirometrie, který vyhlašuje každoročně Evropská plicní nadace při Evropské respirační společnosti, a to v úterý 18. června 2019 od 10.00 do 17.00 hodin v prostorách plicní ambulance.

Akce je určena nejen pro lidi, které dlouhodobě trápí respirační potíže, ale pro každého, kdo má zájem dozvědět se, jak silné jsou jeho plíce. „Naším cílem je připomenout lidem, aby na své plíce nezapomínali. Neboť dýchání je základní životní potřebou. Bohužel pacientů s plicními onemocněními a obtížemi v Česku neustále přibývá a s ohledem na komplikovanější léčbu v pokročilých stádiích onemocnění je prevence zcela zásadní,“ uvádí primářka oddělení plicních nemocí Nemocnice Prostějov MUDr. Ivona Grygárková, Ph.D.

Lidé tak budou moci v rámci akce podstoupit rychlé a bezbolestné spirometrické vyšetření, které se provádí pomocí speciálního přístroje. Ten zaznamená pacientovo dýchání. „Pacient dýchá do přístroje, který zaznamenává objem a rychlost vzduchu vydýchaného za určitý čas. Vyšetření je bezbolestné a netrvá víc než deset minut,“ upřesňuje primářka Ivona Grygárková s tím, že v rámci preventivní akce zdravotníci lidem rovněž zodpoví veškeré dotazy související s problematikou onemocnění plic.

Zájemci o vyšetření pomocí spirometru mohou do Nemocnice Prostějov přicházet bez objednání v úterý 18. červena od 10.00 do 17.00 hodin, a to konkrétně do plicní ambulance nemocnice, která se nachází v 1. patře polikliniky nemocnice na ulici Mathonova 291/1.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: