Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov otevře porodní sály veřejnosti

11.9.2018

Prohlédnout si porodní sály, ambulanci i celé novorozenecké oddělení si mohou budoucí maminky a tatínkové. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, pro ně připravila na úterý 18. září Den otevřených dveří.

„Budoucí rodiče se dozvědí, jak poznat blížící se porod, kdy jet do porodnice a co si sbalit s sebou. Během dne otevřených dveří se seznámí nejen s vybavením našeho oddělení, ale i s porodními asistentkami, které pak o maminky při porodu pečují,“ řekla Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že dnešní maminky se o porod, předporodní přípravu i o péči o novorozence zajímají více, než v minulosti, a snaží se tak co nejlépe připravit.

„Protože při rozběhnutém porodu mnohdy není příliš času na zodpovězení všech otázek, děláme pravidelně tyto dny otevřených dveří. Hovoříme zde nejen o přípravě a průběhu normálního i operačního porodu, ale také o tom, co následuje po propuštění domů, jak o miminko pečovat v prvních šesti týdnech a samozřejmě, že hovoříme i o přínosu kojení novorozenců mateřským mlékem,“ doplnila vrchní sestra Bc. Věra Tisoňová.

Dne otevřených dveří se přitom bude účastnit i několik firem, jejichž reprezentanti předají budoucím maminkám cenné informace vztahující se k nejnovějším poznatkům k péči o novorozence a připraveny budou i dárečky pro maminky. Kosmetiku pro miminko a maminku představí firma Weleda, pomůcky ke kojení společnost Medela a pomůcky na krmení dětí Avent. Zastoupena zde bude také pokračovací strava dítěte od společností Beba a Nutrica či vitamíny a preparáty pro maminku a dítě firmy Swiss. Chybět nebude ani dodavatel Bepanthenu společnost Bayer či zástupci Národního centra tkání a buněk, kteří budou hovořit o odběrech pupečníkové krve.

Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov se bude konat v úterý 18. září od 14 do 18 hodin ve druhém patře pavilonu E. Zájemci mohou přicházet přímo na oddělení i bez předchozí objednávky. Prohlídky porodnice, stejně jako předporodní kurzy a přednášky, nabízí Nemocnice Prostějov zájemkyním pravidelně v průběhu celého roku.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: