Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Rekonstrukce dětského oddělení Nemocnice Prostějov již pomalu finišuje

9.4.2018

Práce na významné investiční akci prostějovské nemocnice - rekonstrukci dětského oddělení, kterou nemocnice zahájila na sklonku loňského roku, se pomalu blíží k závěru. Dětské oddělení dostává nový kabát po 30 letech a malí pacienti by se do nového prostřední měli vrátit nejpozději během měsíce června. Investice do stavebních úprav a modernizace vybavení si vyžádala 19 miliónů korun.

„Díky změnám dispozic budou prostory pro pacienty větší. Komfortnější bude také zázemí pro zdravotnický personál. Celkově přibude i počet lůžek, a to na celkových 25,“ prozrazuje hlavní správce Středomoravské nemocniční Ing. Pavel Gottwald s tím, že ty nejnáročnější práce mají již stavební dělníci za sebou.

Rekonstrukce byla zahájena těsně před Vánocemi loňského roku. „Začalo se s bouracími pracemi, následovaly úpravy dispozičního řešení, instalace nové elektro a vzduchotechniky. Velkou novinkou bude klimatizace, která na oddělení dosud chyběla,“ popisuje Ing. Gottwald s tím, že nyní probíhá instalace nového výtahu, připojují se klimatizační jednotky, začínají se pokládat podlahové krytiny a kompletuje se elektroinstalace. Na závěr bude oddělení vybaveno novým nábytkem a zdravotnickou technikou.

 

Nemocnice Prostějov se i po dobu rekonstrukce stará o dětské pacienty, jejichž zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci. Dětské oddělení je po dobu rekonstrukce přestěhováno o jedno podlaží níže, do prostor oddělení ORL. „Za dočasné nepohodlí spojené se stavbou se pacientům omlouváme a děkujeme za jejich toleranci a shovívavost. Věřím, že konečný výsledek bude stát za to,“ uvedla předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: