Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov má na kontě téměř 450 absolventů kurzů první pomoci

14.8.2017

Celkem 448 zájemců z Prostějovska dnes ovládá základy poskytování první pomoci díky zdravotníkům Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice před pěti lety zahájila pořádání kurzů první pomoci pro veřejnost, v rámci kterých odborníci učí lidi praxi i teorii pomoci při ohrožení zdraví či života. Zájem ze strany veřejnosti je přitom značný, a proto nemocnice nabídne hned v září další kurzy, do kterých se mohou zájemci hlásit již nyní.

„V případě nehody nebo náhlých zdravotních obtíží jsou znalosti první pomoci nedocenitelné, protože právě rychlá a správná pomoc v krizových situacích doslova zachraňuje životy. V Nemocnici Prostějov chceme dovednosti první pomoci naučit opravdu každého, kdo má zájem. Proto jsme již před pěti lety přišli s nabídkou školení našimi odborníky přímo v naší nemocnici,“ vysvětluje Mgr. Marie Jouklová, náměstek pro nelékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční s tím, že možnosti školení v Nemocnici Prostějov mohou využít kromě jednotlivců také firmy, školy, sdružení nebo jakákoliv skupina osob.

Náplní kurzu je přitom jak teorie, tak zejména praxe, která je zaměřena na základní laickou první pomoc. „Účastníci kurzu se naučí správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže, dozví se jak postupovat při úrazu elektrickým proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, nebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení, což jsou nejběžnější život ohrožující stavy, u kterých právě rychlá první pomoc rozhoduje. Zároveň nebudou chybět informace o tom, jak postupovat v situaci, kdy objevíme někoho se zdravotními obtížemi - například otráveného oxidem uhelnatým, tonoucího a podobně. A dozví se samozřejmě i informace o správných telefonních číslech na záchranné složky,“ dodává Mgr. Marie Jouklová.

Kurzy probíhají v nemocnici každý měsíc s výjimkou prázdnin. Při naplnění minimálního počtu účastníků tedy čeká na zájemce nejbližší školení 26. 9. 2017 v 15 hodin. Délka trvání kurzu první pomoci v Nemocnici Prostějov jsou dvě hodiny a cena je 300 korun. Zájemci se mohou hlásit průběžně na čísle 582 315 139.

„Znalosti první pomoci by měly být samozřejmostí pro každého z nás. Úraz či nehoda se totiž může stát komukoliv bez ohledu na prevenci a kdokoliv z nás s nimi také může přijít nečekaně do styku. Při masivním krvácení, zástavě srdce nebo poranění elektrickým proudem navíc mohou rozhodovat vteřiny,“ uzavírá vrchní sestra oddělení anesteziologicko-resuscitačního oddělení Nemocnice Prostějov Iva Burgetová, která v kurzu přednáší.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: