Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Velikonoční atmosféra dětské pacienty Nemocnice Prostějov nemine

12.4.2017

Sváteční atmosféra plná jarních motivů a velikonočních symbolů už dorazila i do Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Pacienti zdejšího dětského oddělení se ve spolupráci se studenty Střední zdravotnické školy Prostějov pustili do velikonočního tvoření, kterým si zpříjemňují čas strávený v nemocnici a krášlí prostory oddělení. Na Velikonoční pondělí pak čeká malé pacienty i drobná nadílka, která k Velikonocům tradičně patří.

„Na svátky chce být každý doma, ne vždy je to ale možné. V takových případech se snažíme alespoň přinést co nejvěrohodněji svátky naopak k našim pacientům - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce, o jejichž atmosféru u nás děti rozhodně nepřijdou. Malým pacientům se snažíme pobyt v nemocnici zpříjemňovat celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže kreativnímu tvoření se věnujeme skutečně naplno,“ říká Mgr. Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Aktuálně proběhla na dětském oddělení tvůrčí dílna ve spolupráci se studenty prvního ročníku Střední zdravotnické školy Prostějov pod vedením Mgr. Anežky Vítkové, v rámci které vznikly dekorace v podobě velikonočních vajíček i jarních motivů kuřátek či slepic.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě dětí v Nemocnici Prostějov tradičně zapojuje i zdejší personál a také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit výzdobu pro jídelnu, chodby a vstup dětského oddělení, které září jarními barvami i motivy. „Na Velikonoční pondělí pak na všechny malé pacienty čeká pomlázka a drobná sladká odměna,“ prozrazuje závěrem Mgr. Dočkalová.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: