Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

O pacienty Centra léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov pečuje nově také logoped

23.2.2017

Centrum léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, rozšířilo v těchto dnech své služby o klinickou logopedii. Logopedka je k dispozici hospitalizovaným i ambulantním pacientům, nejčastěji po cévních mozkových příhodách, vážných úrazech či onemocněních mozku, nebo lidem po operacích na krku, kteří mají problémy s mluvením či polykáním potravy.

Pacienti rehabilitačního centra Nemocnice Prostějov mají nyní díky zavedení logopedie k dispozici specializovanou komplexní péči pod jednou střechou. „Pacienti, kteří mají poruchu polykání nebo poruchu komunikace jako je vyjadřování (mluvení či mimika), vnímání (porozumění řeči, psaní a čtení), tak nyní kromě medicínské léčby absolvují na jednom místě fyzioterapeutickou, ergoterapeutickou a nově i logopedickou léčbu. Máme zajištěnu i péči protetika, diabetologa a nutričního terapeuta pro případy, kdy pacienti potřebují upravit stravu,“ říká MUDr. Petr Konečný, Ph.D., MBA, primář Centra léčebné rehabilitace s tím, že díky tomuto komplexnímu přístupu se v relativně krátkém čase dosahuje velmi dobrých výsledků. „Věříme, že i se službami logopeda zkvalitníme tuto komplexní péči, a ještě více pacientů dostaneme zpátky do běžného života, kdy budou soběstační,“ doplnil.

V léčebném centru denně rehabilituje 150 pacientů, kteří absolvují komplexní léčbu podle zranění nebo nemoci nejčastěji v délce jednoho až tří měsíců. Celý blok intenzivní rehabilitace totiž trvá během jednoho  dne i více než tři hodiny a skládá se z práce fyzioterapeutů, logopeda, ergoterapeutů, psychologů, a samozřejmě i lékařů. „V současné době využívají služeb logopeda pacienti jak ambulantní, tak z lůžkových oddělení nemocnice. V budoucnosti počítáme, že se logoped bude pravidelně starat zhruba o deset až čtrnáct pacientů denně,“ uvedla vedoucí fyzioterapeutka Ing. Bc. Jiřina Kubíková s tím, že logoped na základě vyšetření, podle potíží a požadavků pacientů dokáže sestavit program "na míru". S využitím různých technik, přístrojů a pomůcek se mohou snadněji vrátit do běžného života.

Zájemci o logopedické služby v prostějovském léčebném centru se mohou objednat na recepci léčebného centra na telefonním čísle 582 315 356. „Zájemci o léčbu musí projít lékařskou ambulancí, kde budou vyšetřeni rehabilitačním lékařem, který navrhne komplexní rehabilitační program, jehož součástí je i terapie logopeda,“ dodal primář Konečný.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: