Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov se v loňském roce narodilo přes 880 dětí, hned osmkrát přišla dvojčata

4.1.2017

440 chlapců a 442 děvčat. Taková je loňská bilance porodnosti v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Celkový počet 882 miminek přitom porodníci přivedli na svět při pouhých 874 porodech. Hned osmkrát se zde totiž narodila dvojčata. V letošním roce v Nemocnici Prostějov žádné z dětí na svět příliš nespěchalo, a tak se první miminko roku 2017 narodilo až v pondělí 2. ledna. Chlapec Viktor vážil 2550 gramů a měřil 48 centimetrů.

Nejplodnějším měsícem byl v uplynulém roce měsíc červenec, ve kterém přišlo na svět celkem 96 dětí. Naopak nejméně práce měli zdravotníci v září, kdy se narodilo pouze 62 dětí. „Nejčastějšími jmény byly u holčiček Eliška, Tereza, Adéla, Anna a Kristýna, Natálie nebo Viktorie. U chlapců pak v minulém roce vedl Jakub, Adam, Jan, Matyáš, Filip, Tomáš, Martin či Vojtěch. Objevil se ale třeba i Alechandro, Adina, Anabel, Vivian nebo Mia," prozrazuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Prvním miminkem letošního roku se pak stal malý Viktor Šišák, který přišel na svět až dnes, 2. ledna, ve 3 hodiny 52 minut. Jeho maminka přijela do Nemocnice Prostějov rodit z deset kilometrů vzdálených Dětkovic. Běžně zde ale do porodnice dojíždějí rodičky i z větších vzdáleností, například z Olomouce, Kroměříže, Přerova, Vyškova či Blanska.

Porodnice Nemocnice Prostějov nabízí budoucím maminkám tři samostatné uzavřené klimatizované porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů je kromě speciálních polohovacích lůžek také porodní vana, rehabilitační balony, žíněnky, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu. Porodnice Nemocnice Prostějov je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem. Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: