Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Práce lékaře nekončí ani na Štědrý den

22.12.2016

Vánoční svátky jsou v tradičním pojetí svátky rodinné, které trávíme v kruhu těch nejbližších v teple domova. Ne každá profese však takovýto průběh Štědrého dne umožňuje. Existují totiž i pracoviště, která vyžadují nepřetržitý provoz a permanentní přítomnost zaměstnanců. Jedním z nich je i nemocnice, jejíž lůžková oddělení se bez lékařů neobjedou jak během svátků, tak i přímo na Štědrý den. Své o tom ví i MUDr. Renata Žmolíková, lékařka dětského oddělení Nemocnice Prostějov, která stráví Štědrý den v nemocnici se svými pacienty letos poprvé.

„Pro nás ošetřující personál je Štědrý den běžný pracovní den plný standardních povinností, ale pravdou je, že se více než jindy snažíme udělat si jej příjemnější – pro nás, zdravotníky, ale především pro naše malé pacienty, kteří musí v tento den zůstat v nemocnici,“ vysvětluje MUDr. Renata Žmolíková, lékařka dětského oddělení Nemocnice Prostějov s tím, že i za nemocniční zdi na Štědrý den nepochybně proniká vánoční nálada a pohádková atmosféra.

Letos například na dětském oddělení Nemocnice Prostějov nebude chybět rozsvícený vánoční stromeček, vánoční dekorace a ozdoby, cukroví od zdravotních sestřiček, pohádky a také dárečky pro malé pacienty, kteří zde tráví Štědrý den nejen spolu se zdravotníky, ale nejčastěji i v doprovodu rodičů.

„Vždy se snažíme, aby na oddělení zůstaly pouze děti, které naši péči nevyhnutelně potřebují. Každý chce trávit Štědrý den doma a samozřejmě i já bych byla radši doma s rodinou, ale beru to jako součást naší profese. Pro mě to bude zkrátka další pracovní den, který si ale jistě zpříjemníme i s ostatními kolegy v práci,“ prozrazuje MUDr. Žmolíková

O vánoční nadílku však lékařka svou rodinu určitě nepřipraví, naopak si ji dopřeje se svými nejbližšími ještě dříve, než většina Čechů. „Letos s celou rodinou oslavíme Vánoce s předstihem ještě před 24. prosincem,“ uzavírá MUDr. Renata Žmolíková.

Personál dětského oddělení přitom nebude zdaleka jediný, který bude v Nemocnici Prostějov na Štědrý den v práci. V provozu budou lůžková oddělení nemocnice a také pohotovost pro děti i dospělé.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: