Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Prohlášení Nemocnice Prostějov k personální změně na gynekologicko-porodnickém oddělení

19.12.2016

MUDr. Aleš Nevrla podal dne 16.12.2016 výpověď a na vlastní žádost již nebude od 1.1.2017 zaměstnancem Nemocnice Prostějov. Ke dni 19.12.2016 je primářem gynekologicko-porodnického oddělení jmenován MUDr. Martin Balák.Nemocnice

  • "K odvolání MUDr. Aleše Nevrly z funkce primáře mne vedla celá řada důvodů a zjištění, která jsem nabyla po nástupu do funkce ředitelky nemocnice. Především to byly důvody vedení oddělení, řízení kolektivu lékařů a bezprecedentní nedodržování pracovní doby MUDr. Nevrly, který pobýval na pracovišti v posledních třech měsících v průměru pouze polovinu své pracovní doby. Docházelo tak nejen k přetěžování ostatních kolegů, ale navíc tímto nezodpovědným chováním mohlo dojít k ohrožení zdraví a života pacientek,“ uvádí ředitelka Nemocnice Prostějov MUDr. Marie Marsová.

 

  • Nemocnice Prostějov zcela odmítá desinterpretace a účelové zkreslení celé situace v deníku MF Dnes zveřejněné ve dnech 9.12.2016 a 15.12.2016, kde jsou v článcích uvedeny nepravdivé a zavádějící informace. Vedení nemocnice i nově nastupující primář MUDr. Martin Balák zvažují právní kroky, kterými se budou bránit lživým a zastrašujícím výrokům MUDr. Nevrly. „Jsem šokována neprofesionální prací redaktora Mladé Fronty Dnes Michala Šverdíka, který aniž by získal hodnověrné informace, tak úmyslně desinterpretoval naše odpovědi a vydával nezbytnou personální změnu za důsledky politického souboje v městě Prostějov,“ dodala MUDr. Marie Marsová.

 

  • Stávající tým lékařů gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov změnu primariátu vítá. Ostatně byli to právě lékaři, kteří upozornili vedení nemocnice na tristní situaci na oddělení, kdy MUDr. Nevrla pravidelně chyběl na pracovišti a odmítal spolupracovat s týmem ostatních lékařů.

 

  • Nově nastupující primář MUDr. Martin Balák působí v prostějovské nemocnici již 23 let, má dvě atestace v oboru gynekologie a splňuje požadavky ČLK a odborné společnosti na primáře oddělení. „Věřím, že zcela zbytečně vyhrocená situace se co nejdříve uklidní a neprofesionální výroky mého předchůdce budou brzy zapomenuty. O profesionalitě a vysoké úrovni našeho oddělení není důvod pochybovat. Sám zde již přes 20 let působím, s týmem lékařů se dobře znám a těším se na další spolupráci, a to nejen v roli lékaře, ale i manažera,“ uvedl MUDr. Martin Balák.

 

  • „Důvodem, proč jsem dříve neinformovala o této personální změně, byl fakt, že o ní nebyli informováni všichni aktéři. Rovněž jsem z profesionálního hlediska nechtěla uvádět veškeré důvody pro odvolání MUDr. Nevrly z funkce,“ doplnila MUDr. Marie Marsová.
Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: