Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Do boje s diabetem se připojuje Nemocnice Prostějov i v letošním roce

11.11.2016

Zájemci o problematiku cukrovky, ale i diabetici z Prostějova a okolí mají již v pondělí 14. listopadu jedinečnou možnost zúčastnit se preventivní akce zaměřené na osvětu ohledně cukrovky - jedné z nejrychleji se šířících civilizačních chorob současnosti. Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, pořádá preventivní akci Den diabetu, která zahrne škálu vyšetření, možnost konzultací i poradenství a také prezentaci produktů určených diabetikům – od potravin po kosmetiku. Vstup na akci je pro všechny zájemce zdarma.

„Cílem Dne diabetu je zvýšit povědomí veřejnosti o všech typech diabetu a možnostech prevence této neprávem podceňované choroby. Na světě nyní žije více než 400 milionů lidí s diabetem a každý rok je diagnostikováno onemocnění diabetem 2. typu u sedmi miliónů lidí. Navíc pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí,“ varuje Mgr. Marie Jouklová, náměstkyně pro nelékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční, pod kterou spadá i Nemocnice Prostějov.

Program Dne diabetu v Nemocnici Prostějov zahrne měření hladiny krevního cukru a krevního tlaku zdarma, poradenství ohledně diabetu, odborné konzultace ohledně prevence založené na správné výživě i životosprávě nebo i měření správného postavení nohou přístrojem Revelátor.

„Prevence a preventivní vyšetření jsou u cukrovky nanejvýš důležitá, a my je v rámci této akce chceme nabídnout opravdu všem. V České republice se s diabetem léčí přes 860 000 lidí a podle odhadů odborníků by mohl touto chorobou trpět v roce 2035 každý desátý obyvatel Česka. Již dnes navíc spousty lidí o své nemoci neví, protože cukrovka může probíhat i řadu let bez jakýchkoliv příznaků a větších obtíží. Pokud ale lidé o této nemoci nevědí, nemohou být správně léčeni,“ dodává Jouklová s tím, že nejvíce obyvatel postihuje diabetes 2. typu, který má často souvislost s nezdravým životním stylem a který lze včasným odhalením a prevencí ovlivnit. Přijetí zdravějšího životního stylu by přitom podle odhadů oddálilo nebo zamezilo rozvoji 70 % případů cukrovky 2. typu, což odpovídá až 160 miliónům případů v roce 2040.

V rámci Dne diabetu si přijdou na své ale i ti, kteří se již s diabetem potýkají. Připravena totiž bude i prezentace širokého sortimentu produktů pro diabetiky. „Chybět nebudou potravinové doplňky, prezentace a ochutnávka čajů, diabetických sladidel a výrobků z nich, ale třeba i kosmetika pro diabetiky,“ vyjmenovává Mgr. Marie Jouklová s tím, že zájemci si mohou také zdarma odnést recepty na diabetické pokrmy a aztécké sladidlo k pěstování.

Akce proběhne v prostorách Lékárny AGEL v přízemí Nemocnice Prostějov v pondělí 14. listopadu od 7.00 do 12.00 hodin. Datum přitom není nijak náhodné. Den diabetu v Nemocnici Prostějov probíhá v rámci Světového dne diabetu, který se slaví 14. listopadu na počest dne, kdy se narodil objevitel insulinu Frederick Banting. V tento den jsou na celém světě pořádány akce pro zvýšení povědomí o všech typech cukrovky, jsou podporovány a iniciovány programy prevence diabetu 2. typu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: