Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Děti učila správné hygieně rukou pohádková Kapka vody

25.10.2016

Prostějov – Jak moc je důležitá hygiena rukou a jak při ní správně postupovat, to přijely dětem do mateřské školky na Mánesově ulici v Prostějově ukázat zdravotní sestřičky z oddělení centrálních operačních sálů a centrální sterilizace Nemocnice Prostějov. Pomáhaly jim při tom i studentky ze Střední zdravotnické školy a pohádková Kapka vody.

„V průběhu naší návštěvy si děti připomněly všechny situace, při kterých je potřeba si pečlivě umýt ruce. Součástí programu byly i dvě pohádky, ve kterých se děti dozvěděly, jak to může dopadnout, když si zapomenou pořádně umýt ruce,“ popsala vrchní sestra oddělení centrálních operačních sálů a centrální sterilizace Nemocnice Prostějov Věra Šimková s tím, že aktivně se do programu zapojily také studentky z místní zdravotnické školy.
„Bylo to vůbec poprvé, co jsem v převlečení za pohádkovou Kapku vody předváděla dětem, jak si správně umývat ruce a moc se mi to líbilo. Děti byly pozorné, takže si malou odměnu na závěr určitě zasloužily,“ uvedla studentka třetího ročníku zdravotnické školy Veronika Komárková, která v rámci akce představovala pohádkovou Kapku vody.
Když si děti připomněly správný postup hygieny rukou, mohly si to názorně vyzkoušet a výsledek zkontrolovat pomocí UV lampy.
„Jsem ráda, že se i touto formou mohly děti přesvědčit o tom, že správné mytí rukou je velmi důležité. Moc se mi to líbilo a myslím, že dětem taky,“ usmála se učitelka z Mateřské školy Mánesova Daniela Navrátilová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: