Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov dnes slavnostně otevřela zrekonstruované Centrum léčebné rehabilitace

3.10.2016

Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, dnes slavnostně otevřela zrekonstruované Centrum léčebné rehabilitace. Oddělení získalo během půlroční rekonstrukce za 28 miliónů korun zcela nový kabát. Především pacienti si nyní užívají vyššího komfortu a intimnějšího prostředí.

Během rekonstrukce, která probíhala za nepřerušeného provozu oddělení, došlo k úpravě dispozičního řešení, k výměně vzduchotechniky, inženýrských sítí i podlahových krytin. Přemístěna byla také čekárna, která se již nenachází ve vestibulu nemocnice, ale přímo u recepce Centra léčebné rehabilitace.

Pacienti nejvíce oceňují nové šatny, které jsou nyní zcela samostatné pro klienty, kteří míří na vodoléčbu a klienty, kteří absolvují jiné rehabilitační procedury. „Před rekonstrukcí jsme měli jednu společnou šatnu pro všechny. Pacienti, kteří šli cvičit do bazénu, museli chodbou procházet v osušce nebo rovnou v plavkách,“ vysvětluje primář Centra léčebné rehabilitace MUDr. Petr Konečný, Ph.D., MBA. Rovněž při cvičení mají klienti mnohem více soukromí. Oproti původnímu stavu přibyla další cvičebna, a tak má každý fyzioterapeut svou vlastní pracovnu, kde cvičí pouze s jedním klientem. „Dosud se stávalo, že i dva klienti podstupovali terapii v jedné cvičebně, která byla oddělena pouze závěsem,“ doplnila vedoucí fyzioterapeutka Ing. Jiřina Kubíková.

Dispozičních změn se dočkala také lůžková část rehabilitačního oddělení, kde má nyní deset z celkem 13 pokojů nově vlastní sociální zázemí. „Dosud měli klienti sociální zařízení pouze společné na chodbách. Zvětšila se také jídelna, která je rovněž umístěna blíže pokojům,“ doplnil primář Konečný. Lidé s handicapem a maminky s kočárky oceňují také nový zcela bezbariérový vstup na oddělení.

Rekonstrukce probíhala od března do konce srpna. „I když rehabilitační oddělení vždy poskytovalo pacientům špičkové služby, fakt, že zde již čtvrt století nedošlo k žádné modernizaci prostředí, byl už znát. Věřím, že rekonstrukci ocení především naši pacienti, kteří mají nyní k dispozici komfortní zázemí. Děkuji za spolupráci všem zaměstnancům, díky jejichž nasazení mohla celá investiční akce probíhat za plného provozu,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA.

Centrum léčebné rehabilitace Nemocnice Prostějov disponuje celkem 30 lůžky a s plným spektrem rehabilitačně terapeutických možností léčby se řadí k nejmodernějším v republice. Kromě široké nabídky rehabilitačních technik, které fyzioterapeuti ovládají, je součástí oddělení také pracoviště ergoterapie, kde se provádí výcvik všedních denních činností a testování zbytkového funkčního potenciálu u trvale postižených pacientů. Služby centra vyhledávají nejen lidé z Olomoucké kraje, ale jezdí zde klienti ze Slezska či z Jižní Moravy.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: