Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Žlutý den v Nemocnici Prostějov nabídne osvětu ohledně žloutenky i testování zdarma

25.7.2016

Zájemci o problematiku hepatitidy, lidově žloutenky, si přijdou na své již tento čtvrtek 28. července v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice připravila osvětovou preventivní akci Žlutý den, a to při příležitosti Světového dne hepatitidy. Akce je určena zájemcům z řad široké veřejnosti a vstup na ni je zdarma.

 „Žloutenka postihuje miliony nových pacientů ročně a celosvětově je osmým největším zabijákem. Zvláštní na žloutence je přitom to, že pacienti mnohdy nedokáží zpětně identifikovat, kdy a kde se mohli nemocí nakazit. Zejména hepatitidy B a C pak bývají často neobjeveny a neléčeny, a proto patří mezi nejčastější příčiny nádorů a cirhózy jater,“ varuje Marie Plisková, vrchní sestra infekčního oddělení Nemocnice Prostějov.

V rámci Žlutého dne nabídne Nemocnice Prostějov zdarma osvětu ohledně možných příčin nákazy žloutenkou, příznacích i léčbě, ale také poradenství ohledně způsobu získávání pitné vody v rizikových destinacích nebo osvětu týkající se možnosti bezplatného přepisu očkování proti hepatitidám do mezinárodního očkovacího průkazu. Chybět pak nebude ani diagnostické vyšetření hepatitidy typu C zdarma.

„Testování přítomnosti žloutenky provádíme z kapky krve, kterou příchozím odebíráme z prstu. Výsledky jsou pak známé během několika minut,“ vysvětluje Marie Plisková.

Žlutý den proběhne ve vestibulu Nemocnice Prostějov ve čtvrtek 28. července od 13.00 do 15:30 hodin a kromě osvěty a diagnostiky žloutenky zahrne navíc i hudební vystoupení či prezentaci doplňků stravy.

Více informací naleznete v přiloženém letáku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: