Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov nabídne dárcům krve vstupenky do interaktivního muzea vědy, občerstvení i soutěž o ceny

9.6.2016

Čtrnáctý červen je již tradičně Světovým dnem dárců krve, k jehož oslavám se připojují organizace napříč světadíly. Jednou z nich je také Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL, která již v pondělí 13. června nabídne mimořádné zpestření odběru všem příchozím dárcům krve, ale i zajímavé informace a program pro všechny zvídavé návštěvníky.

„Medicína jde neustále kupředu, roste počet léčebných metod a jsme dnes schopni zachránit i pacienty, kteří by v minulosti neměli šanci přežít. V řadě případů je to ale právě krev, která je nezbytná k záchraně lidských životů. Proto každému dárci patří velký dík za každé jedno darování, a to nejen v Den dárců krve. Oficiální svátek ale samozřejmě chceme spolu s našimi dárci oslavit, a tak jsme pro ně připravili zajímavé dopoledne s občerstvením, dárky, soutěžemi, ale třeba i možností nahlédnout do zákulisí odběrů krve,“ prozrazuje MUDr. Jiří  Šlézar, vedoucí transfúzní stanice Nemocnice Prostějov s tím, že na oslavy Světového dne dárců krve jsou do prostějovské nemocnice zváni jak na pravidelní dárci, tak i prvodárci.

Zájemci mohou k odběrům přicházet v pondělí 13. června od 6.00 do 8.00 hodin, a to na transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov. Zde získá každý dárce k odběru občerstvení a prvodárci navíc rodinné vstupné do pevnosti poznání. Prvodárci navíc mohou také soutěžit i o další zajímavé ceny. K odběru je potřeba se objednat na čísle 582 315 210 nebo e-mailem na transfuzka@npv.agel.cz.

Od 8.00 do 12.00 hodin bude pak pro všechny příchozí připraven program ve vestibulu Nemocnice Prostějov, kde budou připraveny prezentace odběrových materiálů, zábavné kvízy s dárcovskou tématikou, měření BMI, nebo i výklad o možnostech darování krve a krevních složek. „Nesmírně si ceníme zejména prvodárců, které tímto srdečně zveme k návštěvě. Obecně jsme ale rádi za jakoukoliv pomoc, například i pouhou propagaci dárcovství krve - ať už mezi spolupracovníky, rodinnými příslušníky, nebo přáteli. Takto nám mohou pomoci například i ti, kteří sami darovat krev nemohou,“ uzavírá MUDr. Jiří  Šlézar.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: