Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

České i slovenské hokejové hvězdy se nechaly vyšetřit v AGEL Sport Clinic

4.5.2016

Hokejové reprezentanty České i Slovenské republiky Šimona Hrubce, Bohumila Janka, Martina Adamského, Jána Sýkoru, Tomáše Kopeckého a další hráče klubu Oceláři Třinec mohli v těchto dnech potkat návštěvníci Nemocnice Prostějov. Celkem 25 hráčů zde absolvovalo speciální sportovní vyšetření v centru sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic.

Ačkoliv hokejový klub navázal se sportovní klinikou spolupráci již před rokem, dosud se speciálního vyšetření zúčastňovali jen mládežničtí hráči třineckého týmu. Nyní se spolupráce rozšířila i na jeden z nejlepších týmů hokejové extraligy.

„Kromě důkladné zdravotní prohlídky absolvovali hokejisté také zátěžové spiroergometrické vyšetření, které sleduje funkce kardiorespiračního aparátu a dlouhodobou i silovou vytrvalost hráče. Dále pak vyšetření na dynamografické plošině, které pomáhá hodnotit dynamické parametry jako sílu, rychlost či zrychlení při jednoduchém pohybu,“ popsal vedoucí centra Mgr. Radim Šlachta, Ph.D. s tím, že hráči podstoupili také vyšetření spektrální analýzy variability srdeční frekvence, která sleduje úroveň regenerace organismu a pomáhá tak hodnotit a stanovit optimální tréninkové zatížení.

V rámci Nemocnice Prostějov bylo centrum sportovní a preventivní medicíny otevřeno v roce 2013. Od té doby patří mezi nejlépe vybavená a nejmodernější centra v zemi. Moderní pracoviště ovšem své služby poskytuje nejen sportovcům vrcholovým a výkonnostním, ale i rekreačním hobby sportovcům, sportující mládeži a dětem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: