Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov vyšetřují moderním rentgenovým přístrojem

24.3.2016

Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, v těchto dnech uvedla do provozu moderní skiagraficko – skiaskopickou stěnu, která poslouží k vyšetřování zažívacího ústrojí či cév. Nový víceúčelový RTG přístroj pro radiodiagnostické oddělení nemocnice vyšel na téměř 14 miliónů korun a umožňuje jak statické, tak i dynamické zobrazování a záznam. Využít jej mohou pacienti nemocnice napříč odděleními, ale i všichni lidé, které pošle na vyšetření například praktický lékař či specialista.

Výhodou nové skiagraficko – skiaskopické stěny je především nižší dávka rentgenového záření pro pacienta i ošetřující personál, díky čemuž je vyšetření daleko šetrnější k organismu. Zároveň je přístroj ve srovnání s předchozím zařízením, které již dosluhovalo, daleko spolehlivější.

„Další velkou výhodou nové skiagraficko-skiaskopické sklopné stěny je také celkové urychlení a usnadnění vyšetření. Digitální obraz je velice přesný, což umožňuje snazší diagnostiku, a navíc jeho pořízení netrvá více než dvě vteřiny, což je příjemné pro pacienty i zdravotnický personál. Nemluvě o tom, že digitální snímek nebo dokonce i videonahrávka je ihned k dispozici v počítačovém systému pro všechny zainteresované lékaře, takže v případě potřeby jej může mít kdokoliv okamžitě k dispozici,“ říká primář radiodiagnostického oddělení Nemocnice Prostějov MUDr. Martin Folprecht s tím, že na novém přístroji je možno provádět například vyšetření jícnu, žaludku, střev nebo cév. Kromě vyšetření a stanovení diagnózy se navíc skiagraficko – skiaskopická stěna dá využít také k některým zákrokům, jako je například odstranění kamínku v žlučových cestách.

Ročně bude moci být na nové skiagraficko – skiaskopické stěně vyšetřeno okolo 600 až 700 pacientů z Prostějovska a širokého okolí.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: