Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Prostějov nabídne příští týden hned tři akce

3.3.2016

Zájemci o preventivní zdravotní akce se mají v Prostějově na co těšit. Hned trojici bezplatných preventivních akcí totiž nabídne ve druhém březnovém týdnu Nemocnice Prostějov, člen skupiny AGEL. Tematicky budou akce zaměřené na gastroenterologii, prevenci onemocnění ledvin i zelený zákal a kromě bezplatných vyšetření zahrnou i bezplatné konzultace a prezentace produktů.

Výčet akcí pro veřejnost odstartuje ve středu 9. března Dnem otevřených dveří gastroenterologického oddělení, který bude probíhat mezi 9.00 a 12.00 hodinou. Den otevřených dveří zahrne možnost konzultací zažívacích obtíží se zdravotníky, prohlídky ambulancí a přístrojů k vyšetřování trávicího traktu, prezentaci produktů z oblasti zdravé výživy i možnost vyzkoušení produktů Lékárny AGEL.

Ve čtvrtek 10. března je pak v Nemocnici Prostějov od 6:30 do 15.00 hodin na programu Den ledvin, a to konkrétně v nefrologické ambulanci oddělení hemodialýzy. Zájemci si zde mohou nechat zdarma změřit krevní tlak a puls nebo vyšetřit moč pomocí papírkové metody na přítomnost bílkovin. Samozřejmostí je poradenství kvalifikovaného personálu i prezentace urologických přípravků, které si mohou zájemci zakoupit za akční ceny

„Smyslem Dne ledvin je prevence vzniku onemocnění ledvin, případně jejich včasný záchyt. Pokud mají lidé jakékoliv podezření na onemocnění ledvin, ať se určitě přijdou nechat prohlédnout,“ vyzývá Anna Říhová, vrchní sestra oddělení hemodialýzy Nemocnice Prostějov s tím, že v případě zjištění nálezu v moči budou mít pacienti možnost se ihned objednat na další odborné vyšetření.

Sérii preventivních akcí uzavře páteční Den prevence zeleného zákalu a Den otevřených dveří očního oddělení, který bude probíhat 11. března mezi 10. a 14. hodinou přímo na očním oddělení Nemocnice Prostějov. Zájemci si budou moci nechat zdarma změřit nitrooční tlak, prohlédnout oční oddělení nebo konzultovat své oční potíže se specialisty.

„Cílem této akce je šířit osvětu týkající se prevence, metod diagnostiky, příznaků i léčby zeleného zákalu, který je druhou nejčastější příčinou slepoty na světě. Vyšetření je zcela bezbolestné a může odhalit začínající zákal ještě ve fázi, kdy jej lze léčit a zrak zachránit,“ vysvětluje primář očního oddělení Nemocnice Prostějov MUDr. Petr Frgál.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: