Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Pacienty v Nemocnici Prostějov už rok hlídá ochranka

1.11.2016

Vyšší bezpečnost i menší počet nebezpečných konfliktů evidují aktuálně v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Za změnou stojí spolupráce s bezpečnostní agenturou, která začala před rokem prostory nemocnice hlídat. Během prvního roku spolupráce zasahovala ochranka v desítkách případů, kdy mezi nejběžnější patřily výtržnosti způsobené opilými či agresivními pacienty a návštěvníky. Spokojeni jsou přitom jak zdravotníci, tak i pacienti, kteří v minulosti mohli být vystaveni riziku například při konfliktu vzniklém v čekárně nebo jiných společných prostorách.

Pracovníci bezpečností agentury působí v Nemocnici Prostějov již rok a během této doby nezasahovali jen v případech přímých konfliktů, ale prováděli i preventivní opatření ve formě obchůzek, díky čemuž se počet incidentů vyžadujících zásah v nemocnici snížil.

„Všechny situace se snažíme vždy vyřešit mírovou cestou, ne vždy se to ale podaří, a tak občas musí naši zaměstnanci využít i razantnější kroky a někdy přivolat i policii. Zatím ale nedošlo naštěstí k žádnému obzvláště závažnému incidentu. V tomto případě hraje velkou roli také prevence,“ říká provozní ředitel bezpečnostní agentury Berserk Security David Šmíd s tím, že díky prevenci například z areálu nemocnice zmizeli i bezdomovci, kteří se zde v minulosti po nocích ukrývali. Svou roli přitom hraje i pouhé vědomí přítomnosti ochranky, která mnohé agresory od výtržností odradí.

Personál nemocnice je za ochranku vděčný ale především v krizových situacích jako jsou útoky ze strany agresivních či opilých pacientů a návštěvníků, které jsou podle bezpečnostní agentury nejčastější. „Za přítomnost ochranky jsme jednoznačně rádi. Pravdou je, že incidenty s agresivními pacienty jsou nevyzpytatelné. Někdy je klid, jindy se během jedné noci objeví tři agresoři. Nejvíce se s těmito situacemi samozřejmě setkáváme na příjmových ambulancích,“ vysvětluje Eva Nemečková, vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice Prostějov.

S ohledem na vzájemnou spokojenost bude spolupráce s bezpečnostní agenturou v nemocnici pokračovat, a to znovu v nejkrizovějších časech, od pátku do neděle vždy mezi 22. a 6. hodinou ranní, a také během svátků.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: