Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Úsměvy vykouzlí dětským pacientům v Nemocnici Prostějov panenky Kiwanis

26.11.2015

Dvacítka textilních panenek zpříjemní chvíle dětským pacientům v Nemocnici Prostějov, a to díky spolupráci s Kiwanis Clubem Prostějov. Dětské oddělení od klubu dostalo speciální výukové panenky Kiwanis, které slouží jednak k uměleckému vyžití a zábavě dětí, ale také k názorným ukázkám lékařských zákroků, které dětské pacienty čekají.

V Česku mají Kiwanis panenky již patnáctiletou tradici a jsou oblíbenou součástí léčby i hospitalizace dětí. „Textilní panenky kiwanis jsou specifické v tom, že se na ně dá kreslit fixy. Touto cestou si je mohou děti samy vyzdobit a zabavit se, ale také v nich najít kamaráda, který jim pomůže překonat stres a strach z lékařského prostředí. Navíc pomocí panenek můžeme my zdravotníci dětem názorněji a příjemněji vysvětlit zákroky a vyšetření, která je čekají. Výsledná spolupráce je pak příjemnější pro všechny strany – děti, rodiče i nás zdravotníky,“ vysvětluje Jitka Voříšková, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov.

Zásluhu na tomto projektu mají přitom především šikovní senioři z domovů důchodců, kteří panenky pro děti v nemocnicích a jiných zdravotnických zařízeních dobrovolně vyrábějí. Aktuální dvě desítky panenek získala Nemocnice Prostějov konkrétně díky spolupráci Kiwanis Clubu Prostějov a domova důchodců v Kralicích.

Počet získaných panenek ale zdaleka není finální. Celkem do prostějovské nemocnice v nejbližších týdnech poputuje 150 textilních panenek, které budou dále šířeny také mezi praktické lékaře za účelem další distribuce zejména k sociálně slabým dětem.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: