Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Chirurgové z celé republiky se proškolí na České herniologické konferenci také díky Nemocnici Prostějov

16.9.2015

Jedinečnou příležitost pozorovat v praxi největší odborníky na problematiku chirurgického řešení kýl z celé Evropy mají v těchto dnech čeští lékaři na II. České herniologické konferenci. Odborná akce se koná 17. a 18. září v hotelu NH Collection Olomouc Congress a v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL, kde probíhá praktická část kongresu. Konference se mimo jiné zúčastní také prezident Evropské herniologické společnosti prof. Giampiero Campanelli.

Letošní ročník konference byl nově rozšířen o program o “Preliminary hands-on workshop” pro mladé a začínající lékaře, který se konal dnes, tedy den před oficiálním začátkem konference v Nemocnici Prostějov. „Cílem kongresu je předávat zkušenosti s využitím materiálů a techniky, sjednotit operační postupy, tedy samozřejmě ty, které jsou praxí osvědčené. Určitě budeme také diskutovat např. o ekonomickém aspektu kýlních operací,“ sdělil dnes na úvod programu prezident II. České herniologické konference a primář chirurgického oddělení Nemocnice Prostějov MUDr. Adolf Gryga, CSc.

Účelem workshopu je poskytnout mladým chirurgům příležitost hlouběji proniknout do problematiky laparoskopie a endoskopie a vyzkoušet si „nanečisto“ techniku práce s laparoskopickým vybavením. Po přivítání a krátké přednášce následovalo praktické cvičení na trenažerech. „Jsem moc ráda za tuto příležitost vyzkoušet si špičkovou výbavu, která se používá ve velkých nemocnicích, a za možnost setkat se osobně se špičkami v oboru, poslechnout si jejich zkušenosti,“ řekla MUDr. Veronika Škvorová z chirurgického oddělení Nemocnice Žatec s tím, že se těší na přednášky specialistů i na možnost potkat kolegy v oboru.

Oficiální zahájení II. České herniologické konference, která se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jiřího Rozbořila, proběhne ve čtvrtek 17. září v 9.30 hodin. Další praktická část konference bude na programu v pátek 18. září, kdy se část účastníků přemístí přímo na chirurgické pracoviště Nemocnice Prostějov. Ostatní pasivní účastníci konference a workshopu budou mít možnost sledovat operace v „online“ přenosu v kongresovém sále hotelu s možností bilaterální komunikace se sály a operatérem.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: