Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nastávající maminky mají v Nemocnici Prostějov větší pohodlí

14.7.2015

Lepší komfort i kratší doba čekání těší všechny nastávající maminky, které si přicházejí do Nemocnice Prostějov nechat natočit záznam srdeční činnosti plodu. Zdejší gynekologicko-porodnické oddělení pro ně pořídilo na počátku letošního roku trojici polohovatelných křesel právě pro účely natáčení KTG záznamu, díky čemuž budou moci být budoucí maminky vyšetřovány ve vyšším počtu najednou a navíc ve větším pohodlí.

„Dříve jsme na oddělení měli pro klientky k dispozici jedno lehátko a jedno nepolohovatelné křeslo, což znamenalo jistou míru nepohodlí a často i časovou prodlevu. Díky investici do trojice křesel můžeme monitorovat hned tři klientky zároveň, a navíc na moderních pohodlných křeslech,“ shrnuje Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Nová polohovatelná křesla jsou konkrétně k dispozici v poradně pro těhotné, kam jsou předávány klientky z péče gynekologů na konci těhotenství, tedy ve 36. až 37. týdnu těhotenství, a docházejí zde pravidelně až do porodu. Součástí každé takovéto předporodní prohlídky je přitom právě i zhruba půlhodinové natáčení záznamu srdeční činnosti plodu. „Natáčení srdečních ozev trvá desítky minut, běžný je více než půlhodinový pobyt na lůžku, což v případě pokročilého stádia těhotenství v kombinaci s nepohodlným lůžkem jistě není příjemné. Jsme proto nesmírně rádi, že můžeme klientkám nabídnout lepší prostředí a větší pohodlí,“ uzavírá Věra Tisoňová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: