Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

V Nemocnici Prostějov se v první polovině roku narodilo 477 dětí

2.7.2015

Celkem 477 dětí se narodilo v prvním pololetí letošního roku v Nemocnici Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Nejplodnějším měsícem byl dosud březen, kdy zdravotníci pomohli na svět 92 novorozencům.

Mezi dětmi, které se v prvním půlroce narodili v Nemocnici Prostějov, bylo 238 děvčátek a 239 chlapců, z toho byly dva páry dvojčat. „Počty jsou téměř stejné jako ve stejném období v loňském roce, kdy jsme pomohli na svět 495 dětem, ale loni mezi nimi nebyla žádná dvojčata,“ prozradila Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov. Zatímco nejplodnějším měsícem byl letos březen, nejméně dětí si pro svůj příchod na svět vybralo červen.

Porodnice Nemocnice Prostějov se pyšní titulem Baby friendly hospital - nemocnice přátelská k dětem. Rodičkám nabízí tři samostatné, klimatizované porodní boxy se sociálním zázemím. Součástí vybavení je také porodní vana a velká pohodlná polohovatelná porodní lůžka. Rodička může využít přítomnost blízké osoby po celou dobu porodu zcela zdarma.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: