Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Kapka vody z Nemocnice Prostějov učila děti, jak si správně umývat ruce

23.6.2015

Sestřičky z Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL, vyrazily do Olomouce, aby naučily děti, jak si správně umývat ruce. Děti z Česko Britské Mezinárodní školy a Mateřské školy v Olomouci tak již vědí, jak se chránit proti nemocem špinavých rukou. Správné mytí rukou je učila kapička vody, která přišla v doprovodu sestřiček.

Žaludeční a střevní infekce, ale také chřipka nebo zápal plic jsou nemoci, jejichž původci se přenášejí nesprávnou hygienou a celosvětově mají na svědomí životy milionů dětí i dospělých. Prevence je přitom jednoduchá – pořádně si umýt ruce mýdlem.  „Dětem jsme vysvětlili, proč je důležité si pravidelně mýt své ruce a co vše jim hrozí v případech, když budou hygienu rukou zanedbávat – to vše naučnou, ale zároveň zábavnou formou,“ vysvětluje vrchní sestra dětského oddělení prostějovské nemocnice Jitka Voříšková s tím, že celá akce byla uskutečněna nejen formou výukových programů, ale také povídáním a otázkami, na které děti odpovídaly. S výukou pomáhá také dětmi velmi oblíbený maskot v podobě velké kapky vody.

Ačkoliv mytí a dezinfekce rukou patří mezi nejjednodušší způsoby, jak zabránit vzniku a šíření infekcí, malé děti hygieně často nevěnují dostatečnou pozornost. „Na závěr výuky si děti vždy mohou pomocí speciální UV lampy ověřit, zda se naučily své ruce mýt správně. Neumytá místa se pod lampou projeví barevně odlišně od umytých a děti tak vědí, na která místa si musí dát příště větší pozor. Kdo si správně umyl ruce, dostal malou odměnu a to včetně učitelek MŠ, “ doplnila Jitka Voříšková.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: