Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Nemocnice Středomoravské nemocniční poradí, jak si správně mýt ruce

30.4.2015

Středomoravská nemocniční, člen skupiny AGEL, nabídne ve všech svých nemocnicích v Prostějově, Přerově a Šternberku osvětovou akci zaměřenou na hygienu rukou. Zdravotníci budou zájemcům předvádět správné mytí i dezinfekci rukou a také šířit prevenci ohledně chorob šířených prostřednictvím špinavých rukou. Akce se koná pod záštitou Světové zdravotnické organizace.

Cílem akce „Zachraňte životy – Mějte čisté ruce“ je připomenout široké veřejnosti nutnost hygieny rukou, předvést a vysvětlit správnou techniku mytí i objasnit, kdy je potřeba ruce umýt. Akce přitom bude zaměřená výrazně prakticky. Nebudou chybět stanoviště určená k mytí rukou ani možnost ověřit si kvalitu umytí rukou pod speciální UV lampou.

„Správným mytím rukou můžeme zabránit šíření bakterií, omezit nemocnost dětí i dospělých. Důležitá je ale opravdu správná technika mytí a také frekvence mytí rukou,“ říká náměstkyně ředitele pro nelékařskou zdravotní péči Středomoravské nemocniční Mgr. Marie Jouklová s tím, že hygienu rukou bychom měli vyžadovat nejen sami od sebe a svých dětí, ale například i od zdravotnického personálu, který s námi přichází do kontaktu.

Správná hygiena rukou může zamezit přenosu žloutenky nebo například infekčního průjmu, nevyjímaje každoročních cestovatelských průjmů typických pro pobyty na zahraničních dovolených.

Osvětu v oblasti hygieny rukou nabídnou postupně všechny tři nemocnice Středomoravské nemocniční. Jako první budou správné mytí rukou učit v Nemocnici Prostějov, a to v úterý 5. května od 8.00 do 12.00 hodin ve vstupní hale nemocnice. Ve středu 6. května od 9.00 do 14.00 hodin pak tématem hygieny rukou ožije Nemocnice Přerov, a to v prostorách vestibulu pavilonu operačních oborů. Ve stejný den budou moci zájemci o informace ohledně mytí rukou přicházet i do Nemocnice Šternberk, konkrétně od 8.00 do 10:30 hodin na centrální příjem chirurgie a od 10:30 do 13 hodin do pavilonu interního oddělení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: