Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Zdravotníci Nemocnice Prostějov učí správnou hygienu i v jesličkách

20.4.2015

Zdravotníci z Nemocnice Prostějov, člena skupiny AGEL, učí správné hygieně dokonce ty nejmenší děti ve věku do tří let. Navštívili totiž jesličky na Sídlišti Svobody a zhruba dvacítce dětí hravou formou vysvětlovali, proč je hygiena důležitá, a také jak se správně provádí.

Akce byla zaměřena na hygienu rukou i nutnost omývání potravin. „Výuka probíhala hravou formou, pomocí obrázků a pohádkového vyprávění, které děti i v jejich nízkém věku dokázalo upoutat. Na závěr pak nechyběla odměna pro malé posluchače v podobě omalovánek, pexesa, ovoce i sladkostí. Podobnou akci jsme v jeslích měli poprvé a překvapilo nás, že i tak malé děti jsou k tomuto programu velmi vnímavé,“ popisuje vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov Jitka Voříšková.

Součástí akce byl navíc také praktický nácvik správné hygieny rukou, kterou provádí většina populace nedůkladně. Právě špatná hygiena rukou či potravin je přitom nejčastější příčinou šíření infekčních onemocnění.

Osvětové akce týkající se správné hygieny pořádá prostějovská nemocnice pravidelně, a to jak pro širokou veřejnost, tak i v mateřských školách. „Většina lidí si myslí, že hygiena není žádná věda, a že s ní nemají problém. Praxe i námi nabízené testy pod UV lampou ale ukazují, že opravdu účinné umytí rukou zvládne jen málokdo, ať už se jedná o dítě, nebo dospělého,“ dodává Jitka Voříšková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: