Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Malí pacienti v Nemocnici Prostějov se již připravují na Velikonoce

1.4.2015

Velikonoční atmosféra již přivanula také na dětské oddělení Nemocnice Prostějov, která je členem skupiny AGEL. Malé pacienty dnes navštívily studentky Střední zdravotnické školy, které si pro ně připravily speciální dílnu. Děti vyráběly velikonoční výzdobu, která zkrášlí prostory oddělení. Součástí programu byla také beseda o původu velikonočních svátků, jejich symbolice a historii.

V současné chvíli je na dětském oddělení Nemocnice Prostějov hospitalizováno 25 dětí. „Jedná se nejčastěji o onemocnění dýchacích ces a střevní potíže, tedy problémy, které jsou pro toto roční období typické, ale také bohužel úrazy a operace,“ uvedla Jitka Voříšková, vrchní sestra dětského oddělení, s tím, že pokud to jen bude možné, budou se na oddělení snažit co nejvíce pacientů na velikonoční svátky propustit domů.

Malí pacienti, kteří budou muset na oddělení zůstat, však o tradiční Velikonoce rozhodně nepřijdou. Prostory dětského oddělení již nyní zdobí tradiční dekorace, kterou si děti samy vyrobily. „Počítáme také s pomlázkou a drobnými dárky pro děti. Již několik let dostáváme od Rotary clubu Prostějov upečené velikonoční beránky z výstavy v Národním domě v Prostějově. Dětem pak „přilepšujeme“ o Velikonocích ve stravě, samozřejmě jen pokud to dovolí jejich zdravotní stav,“ prozradila s úsměvem vrchní sestra.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: