Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

AGEL Sport Clinic pomůže připravit běžce na půlmaraton

10.3.2015

Prostějovské centrum sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic se zapojilo do společného projektu s organizátory olomouckého půlmaratonu. V rámci projektu se budou odborníci z prostějovského sportovního centra podílet na přípravě čtyř vybraných začínajících běžců na Mattoni 1/2Maraton Olomouc, který se uskuteční v červnu.

Půlmaraton je sice jen polovina maratonu, ale přeci se jedná o trať dlouho 21 kilometrů, takže správná příprava je na místě. „Společným projektem jsme se rozhodli motivovat začínající běžce, kteří ještě nikdy žádný maraton ani půlmaraton neběželi a pomoct jim s bezpečnou přípravou. Vybraným čtyřem sportovcům provedeme kompletní sportovní, zátěžovou diagnostiku a pomůžeme sestavit tréninkový program doslova na míru,“ uvedl vedoucí AGEL Sport Clinic Mgr. Radim Šlachta, PhD. Důkladná preventivní sportovní prohlídka se zátěžovým vyšetřením by totiž měla být vždy součástí zodpovědné přípravy. Pomůže totiž včas odhalit případné potíže, které by při velké fyzické zátěži mohly nastat.

Ze všech zájemců o účast v projektu, kteří zaslali motivační dopisy, byli vybráni tři adepti, kteří se již ve středu 11. března zúčastní prvního setkání přímo v AGEL Sport Clinic v areálu Nemocnice Prostějov. „Vybrat z množství obdržených dopisů právě čtyři vyvolené, nebylo jednoduché. Mnohé z motivačních dopisů obsahovaly skutečně silný příběh. O konečné sestavě rozhodlo „hlasování“ lidí podílejících se na přípravě projektu,“ doplnil Radim Šlachta s tím, že součástí prvního setkání bude nejen komplexní vyšetření, ale také první trénink s trenérem a také vypracování individuálního plánu.

„Od vybraných běžců si slibujeme, že závod dokončí především ve zdraví a s co možná nejlepšími pocity a zážitky. Čas myslím nebude to nejdůležitější. Daleko důležitější bude, pokud jejich příběhy s dobrým koncem budou motivovat a ukazovat zdravou cestu mnoha jejich dalším následovníkům,“ uzavírá Radim Šlachta.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: