Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 582 315 111
+420 582 359 169
+420 582 359 170

O nemocnici

Jubilejní tisící novorozenec utekl Nemocnici Prostějov jen o pár hodin

5.1.2015

Kdyby se malý Matěj, první miminko Nemocnice Prostějov letošního roku, narodil jen o tři hodiny dříve, mohla nemocnice slavit jubileum – tisícího novorozence loňského roku. V roce 2014 přišlo v prostějovské porodnici na svět celkem 999 dětí, z toho 523 chlapců a 476 děvčat. Mezi novorozenci byly tři páry dvojčátek. Oproti roku předchozímu se jedná o meziroční nárůst o 93 dětí.

Nejvíc se v uplynulém roce rodili v prostějovské nemocnici mezi chlapci Jakubové, Tomášové, Filipové, Janové, Matyášové, Adamové a Martinové. Mezi děvčátky vedly Elišky, Natálie, Terezky, Anny, Adélky a Sofie. „Někteří rodiče se však rozhodli pro netradiční jméno, například jsme pomáhali na svět Anabele, Elizabeth, Evelíně, Chavierovi, Fabriciovi, Timovi nebo Benovi,“ uvedla Bc. Věra Tisoňová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Prostějov.

Nemocnice se pyšní titulem Baby friendly hospital - nemocnice přátelská k dětem. Rodičkám nabízí tři samostatné, klimatizované porodní boxy se sociálním zázemím. Součástí vybavení je také porodní vana a velká pohodlná polohovatelná porodní lůžka. Rodička může využít přítomnost blízké osoby po celou dobu porodu zcela zdarma.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: